Gratis online stoomcursus in creativiteit en innovatie

17 t/m 21 oktober 2022

Powered by Huis van Verbeelding

‘De manier waarop we werken is voorgoed veranderd’
‘Ik kan niet wachten om gewoon weer lekker met collega’s op kantoor te werken’
‘Het online werken heeft me uitgeput’
‘Ik denk dat ik veel thuis blijf werken, ik krijg veel meer gedaan’
‘Mijn mailbox is voller dan ooit door het werken op afstand’
‘Ik heb het gevoel dat we nauwelijks geïnnoveerd hebben’

Meer dan een jaar stonden de meeste kantoren leeg. Koffieapparaten werden afgesloten, computerschermen mee naar huis genomen en online werkomgevingen werden in rap tempo verkend.

[dsm_typing_effect typing_effect=” Nu is de vraag: gaan we terug?” before_new_line=”on” after_new_line=”off” typing_loop=”off” typing_remove_cursor=”on” typing_background_color=”#F1C80C” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” typing_text_color=”#000000″ custom_margin=”||0px||false|false” custom_padding=”||0px||false|false” global_colors_info=”{}”][/dsm_typing_effect][dsm_typing_effect typing_effect=”En zo ja: WAAR gaan we naar terug?” before_new_line=”on” after_new_line=”off” typing_loop=”off” typing_remove_cursor=”on” typing_speed=”132ms” typing_viewport=”62%” typing_background_color=”#F1C80C” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” typing_text_color=”#000000″ custom_margin=”||26px||false|false” custom_padding=”||||false|false” hover_transition_duration=”1100ms” hover_transition_delay=”100ms” global_colors_info=”{}”][/dsm_typing_effect]

Kijk deze video om te zien hoe ik hierover denk:

Wat mij betreft gaan we NOOIT MEER TERUG.

Laten we van binnenuit en van onderop een beweging creëren. Een beweging die zegt STOP. Laten we zuinig zijn op onze energie. Laten we doen wat nodig is voor een creatieve, innovatieve organisatiecultuur. Laten we afscheid nemen van patronen die leiden tot burn out en bore out.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan

Ons gedrag wordt voor het grootste deel bepaald door onbewuste overtuigingen. We zijn luie wezens en kiezen het liefst voor de snelste weg van A naar B. Grote kans dat we binnen no time weer vervallen in oude patronen. Als hybride werken een grotere uitdaging blijkt dan gedacht, is de kans groot dat je agenda weer vol wordt ‘geschoten’ met vergaderingen, in sfeerloze ruimtes met systeemplafond. Je wordt weer opgeslokt door de waan van de dag. Ineens zie je een stuk minder mogelijkheden voor eigen ruimte en autonomie. Processen zijn ouderwets stroperig, je ideeën gaan over heel veel schijven gaan en oude routines nemen het over.

[dsm_block_reveal_text block_reveal_text=”“Wat als het wél anders kan?”” block_reveal_color=”#0a41d6″ disabled_on=”on|on|off” _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” header_text_color=”#F1C80C” header_font_size=”49px” global_colors_info=”{}”][/dsm_block_reveal_text]

“Wat als het wél anders kan?”

Ik hoor het zo vaak:
“Bij ons kan er zo weinig”.
“Ons management staat niet open voor een creatieve aanpak”
“Ik krijg daar echt geen ruimte voor”.

Het is de wij-zij paradox. ‘Wij’ (werknemers) krijgen van ‘Zij’ (management) geen ruimte om vastgeroeste patronen te doorbreken.

En aan de andere kant hoor ik net zo vaak managers verzuchten: ‘Wij’ (management) geven alle ruimte, maar ‘Zij’ (werknemers) nemen hem niet.

Deze paradox laat de worsteling zien van organisaties.
Ja. Organisaties willen een innovatieve cultuur.
Ja. Organisaties vinden creativiteit belangrijk.
Ja. De relatie tussen creatieve medewerkers en positief resultaat voor de organisatie wordt erkend.
Ja. Er is ruimte.
En ja… er is ook veel waan van de dag. Er is ook een stroperig systeem ingericht waarin de ruimte bekneld raakt. Er zijn ook regels. En vooral zijn er heel veel onbewuste overtuigingen die zorgen voor ‘oud gedrag’.

Ga er voor de grap eens vanuit dat je wél een zee van ruimte hebt.
Wat zou je dan anders doen?
Op welke manier zou je werken?
Wat zou jou energie geven?
Hoe zou je je creatieve flow stimuleren?

“De verandering begint bij jou!”

Eén ding.
Waarom zou je wachten tot je weer wordt terug gezogen in oude patronen?
En nog belangrijker: waarom zou je wachten tot je organisatie gaat innoveren?
Jíj bent zelf in staat om te innoveren door je werk anders te doen.

Waarom wachten op toestemming om creatief te zijn? Als je start met creatiever zijn, vind je altijd ruimte om iets uit te proberen.

De grootste verandering die organisaties nodig hebben, is individuele ontwikkeling. Want heel veel mensen SAMEN creëren een cultuur. Met hun overtuigingen, houding en gedrag.

Een vernieuwende cultuur start bij een aantal mensen die bereid zijn in de spiegel te kijken en zelf alvast een aantal dingen anders te doen. En met hun nieuwe ideeën, hun nieuwe gedrag, anderen inspireren.

Wij noemen deze mensen Creative Changemakers. We leiden ze op en werken met ze samen, om organisaties van binnenuit een creatieve boost te geven.

Doe mee! Het kost je niets.

We vragen je alleen om jezelf van 17 t/m 21 oktober iedere dag een half uur me-time te gunnen. Tijd die alleen voor jou is, om jezelf te ontwikkelen en nieuwe inspiratie op te doen. Met die ene kleine stap neem je het heft in eigen hand en zorg je dat jij in elk geval klaar bent voor de toekomst.

Na de Creative Changemaker Crashcourse voel je je:

E

STERKER in je autonome rol

E

CREATIEVER in je werk

E

BEWUSTER van je invloed

E

WAAKZAMER ten aanzien van je energie

E

GESTEUND door middel van praktische tips en tools

Praktische informatie op een rijtje:

E

De creative changemaker crashcourse vindt plaats van 17 t/m 21 oktober 2022

E

Iedere dag ontvang je in je mailbox toegang tot een nieuwe les, op een afgeschermde pagina

E

Je ontvangt de mail ’s ochtends vroeg. Reserveer voor jezelf dagelijks 30 minuten om met onverdeelde aandacht met de inhoud aan de slag te gaan. Ik beloof je: dit worden leerzame, inspirerende en creatieve minuten.

E

Je mag zoveel andere collega’s uitnodigen als je wilt! Samen bereik je meer.

E

Je krijgt toegang tot een besloten LinkedIngroep, waar je je inzichten kunt delen en vragen kunt stellen

Hier gaan we mee aan de slag:

Een organisatie innoveert niet, dat doen de mensen die er werken. Het World Economic Forum voorspelt dat in de toekomst creativiteit, originaliteit en initiatief in de top 3 staan van belangrijkste competenties op de werkvloer.

In de crashcourse ontdek je:

E

Waarom creativiteit belangrijk is, óók in niet creatieve beroepen

E

Wat er moet gebeuren om oude patronen te doorbreken

E

Hoe je veel vaker creatieve flow kunt ervaren in je werk

E

Hoe je innovatief kunt zijn, zonder speciale opleiding

E

Hoe je slim gebruik kunt maken van verbeeldingskracht

E

Hoe jij als intrapreneur de motor kunt zijn voor innovatie

Over ons

Deze crashcourse wordt je aangeboden door Huis van Vernieuwing, met Rachel Levi als jouw ‘teacher’.

Rachel is expert in het veranderen van organisaties in vooruitstrevende werkplekken. Ze is ondernemer, keynote spreker en podcastmaker. In 2020 werd ze in de media uitgeroepen tot opkomend podcast talent. In de podcast Chaos in de Orde onderzoekt ze als een onderzoeksjournalist de mysterieuze verdwijning van menselijkheid en creativiteit in ons volwassen, werkende leven.

Rachel ademt en leeft een creatieve organisatie cultuur. Als ondernemer maakt ze met haar bedrijven: Huis van Vernieuwing en Huis van Verbeelding creativiteit toegankelijk voor organisaties. Bijvoorbeeld met het jaarlijkse werkfestival Chaos in de Orde, de Creative Changemakers Class en trainingen in creatief denken, of zakelijk tekenen. Met teams in allerlei organisaties ontwikkelen ze een creatieve cultuur, waarin autonomie, eigenheid en intrapreneurschap wordt omarmd.

aanmelden

Ja! Ik doe mee aan de Creative Changemaker Crashcourse van 17 t/m 21 oktober 2022

 

 dit veld niet invullen s.v.p.