DAG 1

Hoi daar!

Maak je gordels vast. We gaan deze week een avontuurlijk ritje maken!
Op het moment dat je drukte op de aanmeldknop van deze cursus, nam je een besluit:
Ik ga het anders doen. Ik wil nooit meer onevenredig veel energie verspillen aan ‘de waan van de dag’. Nooit meer eindeloos vergaderen, terwijl we ook met elkaar zouden kunnen experimenteren. Nooit meer opgejaagd door mail, terwijl ik mijn tijd ook zou kunnen inzetten om iets te ontwikkelen. Weet je wat? Mijn organisatie zal misschien niet snel veranderen, maar IK kan wél veranderen. Ik ben een Creative Changemaker. Let maar op.

Wat kun je deze dagen verwachten?

Werken aan een innovatieve, creatieve organisatiecultuur doe je samen. Een organisatie is niets meer dan een verzameling mensen die samen werken aan hetzelfde grotere doel. De cultuur is ontstaan door afspraken en omstandigheden uit het verleden en wordt in stand gehouden door het gedrag van managers en medewerkers. Ja, dus ook door jou. Jouw gedrag en jouw overtuigingen houden de organisatiecultuur in stand.

In deze Creative Changemaker Crashcourse richten we ons op jou!

Crashcourse van dag tot dag

Iedere dag staat in het teken van een ander thema.
Je gaat dit thema verkennen en ervaren met je hoofd, hart en handen. Cognitief én creatief.

Dag 1. Groeimindset
Dag 2. Flow
Dag 3. Creativiteit
Dag 4. Verbeeldingskracht
Dag 5. Intrapreneurschap

Aan het einde van de week ben je gegroeid in je rol als Creative Changemaker.

Let’s dive in!

Rachel deelt het verhaal over haar eerste werkdag.
En waarom jij waarschijnlijk nog niet de verschilmaker bent die je wilt zijn…

Ok. ‘Het systeem’ trekt aan je. Maar jij kunt het veranderen…

Nou ja. Misschien niet het hele systeem. Maar wél de manier waarop JIJ binnen dat systeem werkt en functioneert.
Je kent vast al eens gehoord van de cirkel van invloed en betrokkenheid (Steven Covey).
Er zijn heel veel thema’s in je leven die je bezig houden. Waar je emotionele betrokkenheid bij ervaart. Waar je tijd, energie en aandacht aan besteed. Op heel veel van die thema’s heb je geen, of beperkte invloed. Denk maar eens aan de wereldpolitiek, de economie, sommige besluiten die door de organisatie worden genomen, de toekomst, het verleden, wie je ouders zijn en hoe ze je hebben opgevoed, hoe anderen zich gedragen.
Al deze zaken vallen in je cirkel van betrokkenheid. Ze hebben invloed op je, maar jij hebt weinig invloed terug.

Toch zijn er ook zaken waar je wél invloed op hebt.
Namelijk op jezelf, in het hier en nu. Iedere dag weer.

Binnen je cirkel van betrokkenheid ligt je cirkel van invloed. Dit zijn de zaken waar je DIRECT invloed op hebt.
Ze gaan allemaal over jou. Je hebt invloed op:

E

Je reactie

E

Je keuzes

E

Je gedachten

E

Je gedrag

En als je denkt dat je (nog) geen invloed heb op je gedachten, is er goed nieuws voor je:
Je gedachten kun je trainen. Je kunt werken aan een GROEIMINDSET.

Een groeimindset is een voorwaarde om te groeien als Creative Changemaker.
Nog een heel klein stukje theorie en dan ga je met een praktische oefening aan de slag om jouw mindset te verkennen!
Iedere dag gebeuren er dingen waar je géén invloed op hebt.
Een organisatieverandering waar je niet voor gekozen hebt, een uitdaging waar je geen rekening mee had gehouden… We noemen dit verstoringen. Ze vinden plaats in je cirkel van betrokkenheid.

Nu is de vraag: hoe ga je er mee om?

Je cirkel van invloed gaat nu een rol spelen. Of je een heel kleine cirkel van invloed ervaart, of juist een heel grote, hangt af van jouw ‘mindset’. Dit is een set aan onbewuste overtuigingen (die je bewust kunt trainen!), waarmee jij de wereld waarneemt. Hoe je de wereld waarneemt heeft invloed op de keuzes die je maakt en op je gedrag. En dat heeft weer invloed op het resultaat dat je kunt verwachten.

Grofweg zijn er twee mindsets, die een enorme impact hebben op hoe je jouw cirkel van invloed ervaart:

De groeimindset: Dit is de mindset van een Creative Changemaker. Als zich een verstoring voordoet Kijk je in Kansen (KIK).

De vaste mindset: Dit is de mindset van een vastdenker. Als zich een verstoring voordoet Denk je in Problemen (DIP).

Hoe je kunt reageren op een verstoring, vanuit deze mindsets is samengevat in de Cirkel van acht (Yiftach Sagiv).

Hoe meer je getraind bent in de mindset van een Creative Changemaker, des te meer je kunt kijken in kansen.
Je probeert nieuwe dingen uit, onderzoekt hoe het wél kan en ervaart invloed en vrijheid. Met jouw gedrag ben je een voorbeeld voor anderen. Zo verander je de organisatiecultuur. Binnen jouw mogelijkheden, van binnenuit.

Tijd voor een oefening!

We gaan aan de slag met een cognitieve en creatieve oefening. We zetten je hoofd, hart en handen aan het werk. Je gaat aan de slag met het verkennen van een vaste mindset en een groeimindset. Hierbij kijk je naar je omgeving (welke overtuigingen herken je daar) en naar jezelf (hoe zit het eigenlijk met jouw overtuigingen)? Neem de tijd om verschillende situaties de revue te laten passeren.

Het is okee als je ook (weleens) een vaste mindset hebt. Het is zelfs ok als je váák een vaste mindset hebt. Bewustwording is de eerste stap richting verandering. Wees dus schaamteloos eerlijk in je verkenning.

Print, knip en plak dit brein in elkaar. Beantwoord voor jezelf de vragen op de verschillende helften.
Geen printer? Geen nood: je tekent het makkelijk zelf!

Deel na afloop je inzichten in de LinkedIn groep (zie link onderin).

Samengevat

Als Creative Changemaker probeer je jezelf voortdurend te betrappen en te ontdekken wáárom je doet wat je doet.
Meestal ligt hier een overtuiging onder waar je je nog niet bewust van was. Je hebt je ongemerkt geconformeerd aan de heersende cultuur. Dit betekent niet dat het niet anders kan! Onderzoek bewust wat onbewust plaatsvindt. En kies van voor de KIK in plaats van de DIP.

E

‘Als ik 12 vergaderingen inplan met een projectgroep, heb ik vast de overtuiging dat praten een voorwaarde is om iets te kunnen doen. Is dat eigenlijk wel waar?’

E

‘Als ik weer een hele dag ben opgeslokt door mijn mailbox, komt het vast door iets wat ik denk. Dat ik altijd beschikbaar moet zijn voor een ander misschien?’

E
  • ‘Ik ervaar heel weinig creativiteit in mijn werk. Hoe komt dat? Volgens mij heb ik alleen een opdracht meegekregen om een bepaald resultaat te bereiken. Niemand heeft gezegd dat de weg er naartoe saai moet zijn’.

Een kleine stap is ook een stap. Heb respect voor de tijd en zoek gelijkgestemden in de organisatie, die jou helpen ‘betrappen’ op belemmerende overtuigingen.

Laat het niet bij deze week…

Inspiratie is een heerlijk gevoel. Het geeft je energie, laat je groeien en maakt je hongerig naar meer… Tegelijkertijd weet jij heel goed hoe snel nieuwe inzichten weer naar de achtergrond verdwijnen. De waan van de dag slokt je op, oude structuren en automatische gewoonten nemen het over.

Hoe zou het voor je zijn als je écht werk maakt van jou Creative Changemakerschap? Wat zou dat voor jou betekenen? Wat zou het voor je organisatie betekenen?

Ja, ik wil graag laagdrempelig meer!

We’ve got your back. En die van je collega’s.
Op 12 november 2021 organiseren we de derde editie van Chaos in de Orde, hét jaarlijkse werkfestival voor organisatievernieuwers. Een dag met de creme de la creme: topsprekers op het gebied van creativiteit en innovatie. Praktische, interactieve sessies met tips, tools en technieken die jou helpen om binnen jouw organisatie creatief te zijn. Let op: tot 1 oktober kun je nog deelnemen tegen het early adopter tarief. Klik op de knop voor info en tickets:

Ja, en ik wil graag all-in!

Persoonlijke groei heeft tijd nodig. En begeleiding. Wij snappen dat. Daarom is er een Creative Changemakers Class. Dit programma is uniek in Nederland. Een half jaar lang word je in een kleine groep gelijkgestemden (max 15) begeleid in je groei. Je volgt lessen van verschillende docenten en ontwikkelt je in: mindset, intrapreneurschap, groepen in beweging brengen, storytelling voor zakelijke impact, complexe boodschappen communiceren met beeldtaal en persoonlijk leiderschap. Let op: er is beperkt plek.