DAG 5

Aaaah…. De laatste les van deze Creative Changemaker Crashcourse!

En niet zomaar een les. We gaan het hebben over intrapreneurschap. Een manier van denken, kijken en handelen die je leven (en vooral je werk) een stuk leuker maakt.

Intrapreneurschap gaat over ondernemerschap. Ondernemerschap kun je letterlijk nemen, waarbij je denkt aan iemand die eigenaar is van een bedrijf. Maar je kunt ondernemerschap ook zien als kwaliteit. En die kwaliteit komt medewerkers binnen een organisatie óók heel goed van pas. Organisaties zetten niet voor niets vaak in vacatures dat ze een ‘ondernemende persoonlijkheid’ zoeken.

Een tijdje terug was Rachel te gast bij BNR Werkverkenners om te praten over intrapreneurschap en wat het voor haar betekent. Je kunt deze aflevering (22 minuten) beluisteren via de knop hieronder.

Luistertips: maak een sketchnote, met bulletpoints en simpele tekeningen. Zo kun je direct nog een keer oefenen met zakelijk tekenen. Of: luister de podcast tijdens een wandeling. Zo heb je weer een moment van ontspannen inspanning tijdens je dag.

Om je te prikkelen, vragen we je vandaag om je eigen ‘ondernemersplan voor intrapreneurs’ in te vullen. Aan de hand van een paar simpele vragen wordt helder waar je de komende tijd aan kunt werken. Je kent vast die gevleugelde uitspraak: alles wat je aandacht geeft, groeit!

Deze oefening plant een zaadje, waarmee je jouw impact binnen de organisatie kunt vergroten. En het leuke is: het valt helemaal binnen jouw cirkel van invloed. Je bent niet afhankelijk van de mogelijkheden die je krijgt, we gaan uit van de mogelijkheden die je creëert.

Praat mee!

We vinden het leuk als je jouw inzichten naar aanleiding van deze opdrachten met ons deelt in de LinkedIngroep. Zo leren we je een beetje kennen én voeg je waarde toe aan deze week. We love co-creatie!

Laat het niet bij deze week…

Inspiratie is een heerlijk gevoel. Het geeft je energie, laat je groeien en maakt je hongerig naar meer… Tegelijkertijd weet jij heel goed hoe snel nieuwe inzichten weer naar de achtergrond verdwijnen. De waan van de dag slokt je op, oude structuren en automatische gewoonten nemen het over.

Hoe zou het voor je zijn als je écht werk maakt van jou Creative Changemakerschap? Wat zou dat voor jou betekenen? Wat zou het voor je organisatie betekenen?

Ja, ik wil graag laagdrempelig meer!

We’ve got your back. En die van je collega’s.
Op 12 november 2021 organiseren we de derde editie van Chaos in de Orde, hét jaarlijkse werkfestival voor organisatievernieuwers. Een dag met de creme de la creme: topsprekers op het gebied van creativiteit en innovatie. Praktische, interactieve sessies met tips, tools en technieken die jou helpen om binnen jouw organisatie creatief te zijn. Let op: tot 1 oktober kun je nog deelnemen tegen het early adopter tarief. Klik op de knop voor info en tickets:

Ja, en ik wil graag all-in!

Persoonlijke groei heeft tijd nodig. En begeleiding. Wij snappen dat. Daarom is er een Creative Changemakers Class. Dit programma is uniek in Nederland. Een half jaar lang word je in een kleine groep gelijkgestemden (max 15) begeleid in je groei. Je volgt lessen van verschillende docenten en ontwikkelt je in: mindset, intrapreneurschap, groepen in beweging brengen, storytelling voor zakelijke impact, complexe boodschappen communiceren met beeldtaal en persoonlijk leiderschap. Let op: er is beperkt plek.