Wees de verandering die jij wilt zien in jouw organisatie

Patronen zijn leuk als je van haken of breien houdt. Maar ze zijn funest voor organisaties die ernaar streven om mee te bewegen met ontwikkelingen in de wereld. Vasthouden aan het oude heeft nooit iets nieuws gebracht. Deze tijd vraagt om creative changemakers. Mensen die bereid zijn de handschoen op te pakken en positieve verandering te faciliteren. Door een visie te ontwikkelen op de toekomst van werk, door een rolmodel te zijn, door inspirerend leiderschap in plaats van klassiek management, door een creatief werkklimaat te creëren, door te groeien in bewustzijn.

Voel jij je geroepen om actief bij te dragen aan een nieuw soort cultuur in jouw organisatie?

Zes maanden. Zes Thema’s. Zes interactieve colleges.

Breng zelf de cultuurverandering op gang die jij in jouw organisatie wilt zien.
Wees de innovator, de koploper. Geef jouw creatief leiderschap een boost.
Creativiteit lijkt een magisch toverwoord. Iedereen heeft het erover. Maar zo heel magisch is het niet. Het is ook echt voor jou en jouw organisatie weggelegd om creatief te zijn. Creativiteit gaat niet over knutselen. Creativiteit gaat over creeeren.

Creëren doe je met de keuzes die je maakt, met de ruimte die je schept, met creëren van chaos in de orde en orde in de chaos. Creëren gaat over ontwerpen. En dan bij voorkeur op zo’n manier dat iedereen er energie van krijgt.

Creatief zijn als organisatie kun je leren. Het is een kwestie van goede ideeënvorming én uitwerken. Want innovatie komt pas tot stand als je ook echt aan de slag gaat met nieuwe ideeën. Onderzoek je toffe ideeën samen. Werk ze uit. En implementeer ze. Dan kunnen goede ideeën echt impact maken.
Creativiteit binnen organisaties gaat dus vooral over het voeden en faciliteren van deze flow. Jij kunt daarin de Creative Changemaker zijn binnen jouw organisatie. Wees dat vuurtje. Neem de rest mee in jouw visie. Zorg voor de totstandkoming van een flow van creatie en implementatie. Durf daarin voorop te lopen. Pak je leiderschap. Creëer ruimte en draagvlak voor de vernieuwing die nodig is in jouw organisatie om samen te gaan vliegen.

Leer van Inspirerende Koplopers
in Creativiteit en Organisatievernieuwing.

Leer van Inspirerende Koplopers
in Creativiteit en Organisatie-
vernieuwing.

CREATIVE CHANGEMAKERS COLLEGETOUR:
The Class of 2020-2021

De collegetour is er voor mensen die zichzelf beschouwen als:

Creatieve Koplopers

Vernieuwers & Veranderaars

Of als iemand met dit potentieel!

Je hebt toffe ideeën, je ziet dat het anders kan. Of liever nog, beter! Jij bent een friskijkende dwarskijker die van binnenuit beweging wil creëren. Je wilt bijdragen aan een inspirerend en creatief werkklimaat en je collega’s hierin betrekken. Je bent bereid om je eigen inspirerende leiderschap te ontwikkelen.

Het programma

Verwacht in de Creative Changemakers Collegetour zeker geen ouderwetse colleges. We brengen zelf ook het nieuwe werken in praktijk: actief, interactief, leren door te doen. Dat betekent: niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart, stem en handen. We voeden je met nieuwe kennis en inzichten, inspiratie en praktische handvatten.

Na iedere sessie krijg je een reflectieopdracht, om te groeien in jouw unieke werksituatie. Altijd laagdrempelig en qua tijdsinvestering behapbaar. Zo neem je de tijd om wat je hebt gehoord en ervaren ook daadwerkelijk te integreren.

– 15 september 2020 –

Intrapreneurschap – Verandering begint bij jezelf

Als jij in een inspirerend en creatief werkklimaat wilt werken, kun je afwachten tot je omgeving verandert, of je kunt zélf de verandering zijn die je in je omgeving wilt zien.
In de eerste sessie hebben we het over intrapreneurschap en inspirerend leiderschap.

Deze class geeft je verhelderende inzichten die je helpen om voor te troepen uit te lopen:

 • Je krijgt inzicht hoe je op een ondernemende manier veranderingen aanbrengt in je omgeving
 • Je komt te weten wat het geheim is van inspirerende leiders en waarom ze mensen meekrijgen
 • Je leert omgaan met tegenkracht
 • Je werkt aan je persoonlijke visie en ‘ondernemingsplan’ om een katalysator te zijn voor innovatie in jouw organisatie

Na deze sessie kun je met meer zelfkennis en inzicht in je omgeving starten aan jouw persoonlijke expeditie. Tijdens deze expeditie reflecteer je aan de hand van maandelijkse opdrachten. Dit doe je in jouw eigen reisjournaal. Door jouw ervaringen en inzichten tijdens het proces vast te leggen kun je in de toekomst terugzien welke groei je hebt doorgemaakt.

– 21 oktober 2020 –

Innovatie en georganiseerde creativiteit

Daar waar Chaos en Orde elkaar ontmoeten is de kans het grootst dat er daadwerkelijk innovatie ontstaat. Want zonder Chaos geen ruimte, geen nieuwe ideeën of verrassende invalshoeken. En zonder Orde: heel veel goede ideeën, maar geen implementatie.

Georganiseerde creativiteit wordt gepleegd door een groep van twee of meer personen, gericht op positief gewin voor de organisatie en haar klanten, met vernieuwde energie en resultaat tot gevolg.

Deze class helpt jou op weg om (rand)voorwaarden te creëren waarmee je creatief kunt zijn in een organisatie die dit van nature niet is:

 • Je krijgt inzicht voor welke vraagstukken een creatieve aanpak het beste werkt
 • Je komt te weten welke fases in een creatief proces nodig zijn en hoe je in iedere fase de juiste opbrengst krijgt, óók als je jezelf niet creatief vindt.
 • Je bestudeert de meest voorkomende redenen waarom een creatieve aanpak niet aanslaat
 • Je leert een succesvol innovatieteam samenstellen voor het werken aan een vraagstuk

– 24 november 2020 –

Overtuigingen en sleutels tot groei

Of je nu wilt of niet: je hebt in je leven ongemerkt heel wat overtuigingen opgedaan. Overtuigingen die je vertrouwen geven, maar ook overtuigingen die dat vertrouwen onderuit halen. Overtuigingen die je dienen en overtuigingen die je in de weg staan.
Dit geldt voor jou, maar net zo goed voor de collega’s met wie je werkt en van wie je misschien zelfs afhankelijk bent als je wilt innoveren.

In deze class gaan we aan de slag met jouw eigen mindset én leren we je hoe je je positieve invloed op anderen kunt vergroten:
• Je krijgt inzicht in de (vernietigende) kracht van gedachten
• Je neemt belemmeringen onder de loep die een organisatievernieuwing in de weg staan en leert ze omzetten naar constructieve overtuigingen
• Je leert wat jij kunt doen om je cirkel van invloed te vergroten zodat je sneller draagvlak creëert voor veranderingen en vernieuwing

– 15 december 2020 –

Verbeeldingskracht inzetten voor de organisatie

Onze verbeeldingskracht maakt de mens uniek. Olympisch sporters, astronauten en ondernemers zijn het erover eens: eerst de visie, dan het resultaat. Als je voor je ziet waar je naar toe wilt, heb je een reden om in beweging te komen.

In organisaties spreken we vaak de taal van het hoofd en niet de taal van het hart. Dit is een gemiste kans. Met goede verhalen kunnen we de drijfveren van collega’s aanspreken.

In deze class gaan we aan de slag met visual storytelling:
• Je krijgt inzicht hoe je kunt stoppen met informeren en starten met inspireren
• Je leert hoe je direct tot de verbeelding van collega’s spreekt, zodat ze je visie begrijpen en kunnen omarmen
• Je gaat praktisch aan de slag met het opbouwen van een verhaal in woord en beeld

– 13 januari 2021 –

Groepsdynamiek en de juiste dingen doen

Het voelt soms zo moeizaam en stroperig: samenwerken. Innovatie wordt al snel een eindeloos proces, met weerstand, frustratie en heel veel overleg.

Toch wordt ook gezegd: It takes teamwork to make a dream work.

In deze class leer je om te gaan met de belangrijkste uitdagingen in samenwerking:
• Je krijgt inzicht in de belangrijkste elementen voor een goed functionerende samenwerking
• Je komt te weten welke fundamentele bottlenecks je hoogstwaarschijnlijk tegen komt en wat je kunt doen om ze te vermijden
• Je gaat praktisch aan de slag, zodat je ervaart hoe jij jouw samenwerkingen tot een succes maakt

– 9 februari 2021 –

Beweging faciliteren

Het wordt tijd om de kennis, inzichten en tools die je hebt gekregen te integreren in je werk.
In je eentje een verandering op gang brengen is eenzaam. Je hebt gelijkgestemden om je heen nodig, die elkaar voeden, motiveren en samen kunnen lachen om een mislukt experiment.

In deze class leer je hoe je in jouw organisatie een creatieve community kunt vormgeven:
• Je krijgt inzicht in positieve effecten van een creatieve community
• Je krijgt handvatten om in jouw organisatie een creatieve community te starten, zonder dat het ten koste gaat van je werk
• Je gaat aan de slag met een haalbaar initiatief dat nog in 2020 zonder budget te realiseren is

Word onderdeel van een Bruisende, Bliksemse Movement.

Investering

Je kunt je nu opgeven voor de Class of 2020-2021. Meld je aan en maak het verschil binnen jouw organisatie.

De investering voor de Creative Changemakers Class 2020 bedraagt € 2250 ex BTW.

In dit bedrag is inbegrepen:

 • Deelname aan zes interactieve livesessies in een inspirerende omgeving
 • Reflectieopdrachten tussendoor
 • Een LinkedIn Community
 • Materialen
 • Drankjes en versnaperingen
 • Ticket voor Chaos in de Orde 2020: het werkfestival voor organisatievernieuwers op 20 november 2020

Praktische informatie

Wil je de informatie op deze pagina in één overzicht downloaden voor je leidinggevende?
Klik op de button om de brochure te downloaden:

De sessies zullen plaatsvinden in Den Haag.
Exacte informatie over tijden en locaties volgt per e-mail na aanmelding.

Aanmelden

Wees er snel bij. Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers. Op de website kun je zien of je nog kunt deelnemen. De aanmeldingen worden gesloten zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Facturatie

Bij de bestelling kun je kiezen voor ‘overboeking’. Na het doorlopen van de stappen (waarbij je niet hoeft te betalen) ontvang je een factuur, die je kunt indienen in jouw organisatie. De factuur moet bij aanvang van de eerste sessie voldaan zijn.
Heeft jouw organisatie een afwijkend inkoopbeleid? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Inspiratie start hier. Vandaag.

Speciaal voor creative changemakers is er Chaos in de Orde – de Podcast.

Een mysterieuze verdwijning en een zoektocht naar antwoorden. Er is alleen geen echte dader. Wél een heleboel slachtoffers. Want iedere dag werken duizenden mensen in een kantooromgeving, waarin ze hun creativiteit lijken te verliezen. Er is altijd wel een reden te vinden om niet buiten de kaders te denken. Om alles bij het oude te laten. Vooral in organisaties.
‘Zo doen we het nu eenmaal’, ‘dat kan hier niet’, ‘dat hebben we al eens geprobeerd’, ‘er is geen budget’…

Chaos in de Orde is een zoektocht. Waar is onze creativiteit gebleven? Krijgen we die ooit nog terug?

Met hulp van verschillende experts ontrafelt Rachel Levi hoe we oude patronen los kunnen laten en hoe we meesters kunnen worden in creativiteit en innovatie.

Als je het kunt bedenken, kun je het creëren.

– Rachel Levi, initiatiefnemer