Dag avonturier!
Play in Business zit er op. Heel even ben je ontsnapt uit het systeem waar je zelf deel van uitmaakt.

Nu is de kunst om het vast te houden. Om jezelf steeds weer te betrappen op patronen waar je op terugvalt. Om steeds weer bewust te zeggen: wacht even. Waarom doen we het eigenlijk zo? Kan het ook anders? Mág het ook anders? Leuker? Speelser?

Wij geloven dat jij zelf de verandering kunt ZIJN, die je in je omgeving wil ZIEN. Jij kunt als Creative Changemaker in jouw organisatie het verschil maken, door het verschil te laten zien.

Innovatie kan groot zijn, of heel klein

Als het gaat om cultuurverandering, zit innovatie vaak in kleine aanpassingen. Ander gedrag, een frisse aanpak van bestaande activiteiten. Zoals… anders vergaderen!

Op deze napretpagina vind je de materialen van de workshop: Vergaderen is een topsport. Met alle ingrediënten en werkvormen om een sessie leuk, interactief en effectief in te vullen.

 

 

Downloads van de workshop

Vergaderen is een Topsport

De routine van (online) vergaderingen heeft de neiging om in een sleur te belanden, waarbij elke week zich lijkt te herhalen zonder veel vernieuwing. Maar hier is het goede nieuws: je hebt de kracht in handen om die sleur op ieder moment te doorbreken.

Sta je open voor een beetje speelsheid en creativiteit? In deze vergaderrevolutie ga je ontdekken hoe kleine veranderingen in vergaderingen een wereld van verschil kunnen maken. We brengen frisse ideeën en nieuwe energie in meetings, zodat ze niet alleen efficiënter worden, maar ook leuker en inspirerend voor iedereen!

 

Instructie

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze sessie zelf kunt doen met je collega’s.

Doel: De vergadering leuk én effectief maken!

Sportveld

Dit spelbord vormt samen met de spelonderdelen de basis van de werkvorm. De stappen die je als team doorloopt staan weergegeven en passen bij de werkvormkaarten.

Voor het mooiste resultaat laat je dit spelbord full color drukken op A2 of A1.

Spel-onderdelen

Deze onderdelen vormen samen met het sportveld de basis van de werkvorm. Deze onderdelen kan je elke sessie weer hergebruiken. De printinstructies staan in de download.

Templates

Deze templates horen bij verschillende stappen en worden uitgelegd op de werkvormkaarten. De printinstructies staan in de download.

Meer inspiratie? Luister Chaos in de Orde de podcast met Nancy Beers en Rachel Levi!

Is het jouw tijd om Creative Changemaker te zijn?

Je kwam naar Play in Business vanuit een verlangen. Een verlangen naar meer creativiteit, meer ruimte, meer eigenheid. Een verlangen om bij te dragen aan een innovatieve organisatiecultuur. Om daarin het goede voorbeeld te geven en voorop te lopen.

In september 2024 start de eerstvolgende ronde van de Creative Changemakers Class. Deze opleiding is uniek in Nederland. Nergens anders is er zoveel aandacht voor de mindset, kennis en praktische skills die nodig zijn in vooruitstrevende organisaties.

Als Creative Changemaker draag jij bij aan een creatieve, innovatieve organisatiecultuur door in het dagelijks handelen te kijken naar de ruimte tussen de regels en te kiezen voor een creatieve aanpak. Creativiteit bevordert vindingrijkheid, zet aan tot experimenteren en helpt om tot frisse oplossingen te komen voor de uitdagingen die de organisatie heeft.