Ontwikkelingen gaan tegenwoordig razendsnel. In bijna iedere organisatie vindt wel een transitie plaats. De markt, klanten, bewoners en overheden stellen nieuwe eisen die vragen om vernieuwde oplossingen en een andere manier van werken. Innovatie wordt vaak ingegeven door externe ontwikkelingen, maar om het te bereiken, zijn medewerkers nodig die creatief en proactief samen op zoek gaan mogelijkheden om mee te bewegen.

5 sleutels voor innovatie

Deze week behandelen we 5 sleutels die ervoor gaan zorgen dat jij in jouw organisatie deuren kunt openen voor vernieuwende ideeën. Bij iedere dag hoort een opdracht. Je haalt het meeste uit deze cursus als je de opdrachten ook daadwerkelijk doet.

Dag 1.       Innovatie begint bij jezelf

Dag 2.       Patronen herkennen en doorbreken

Dag 3.       Hoe meer je weet, hoe minder je weet

Dag 4.       Het gevaar van olifanten

Dag 5.       Make it stick

Sleutel 1. Innovatie begint bij jezelf

Iedere organisatie heeft behoefte aan mensen als jij. Mensen die bereid zijn te innoveren. Die bereid zijn om op te staan en voorop te lopen. Die bereid zijn te experimenteren, fouten te maken en ‘vooruit te falen’. Die ambassadeur willen zijn voor vernieuwing, om hun collega’s te inspireren.

De oefeningen bij deze les zijn bedoeld om even stil te staan bij verandering. Om te voelen en te zien dat de wereld altijd aan verandering onderhevig is. En óók al voelt het misschien niet zo: er is altijd ruimte om dingen anders te doen. Niets blijft hetzelfde. De ene verandering vraagt alleen een langere adem dan de andere.

Opdracht 1

Niets blijft altijd hetzelfde. In de oefening van vandaag ga je hier bij stilstaan.
We kijken 20 jaar (plus een beetje!) terug in de tijd en vergelijken: hoe zag je de wereld er uit in 1999, ten opzichte van nu? Welke dingen waren toen relevant, die nu misschien niet eens meer bestaan, of waar je nooit meer iets van hoort? Schrijf, teken, knip en plak.
Je kunt de templates gebruiken, of je eigen collage maken op een leeg vel.

TIP: Als jouw organisatie al 20 jaar of langer bestaat, vraag dan eens aan collega’s die er al zo lang werken hoe het er toen aan toe ging.

BEANTWOORD NA AFLOOP DE VRAGEN IN HET WERKBOEK.

Opdracht 2

In ieder team zijn er mensen die dol zijn op dynamiek: hoe meer verandering, hoe beter. Hoe meer ruimte voor experiment, hoe prettiger zij zich voelen.
Maar er zijn ook altijd mensen die verandering niet fijn vinden. Misschien wel de grootste groep. Verandering betekent dat routines en tradities worden aangetast. Mensen ervaren verandering ook vaak als kritiek: ‘doen we het nu dan niet goed?’ is een veelgehoord verweer.

In deze opdracht mag je een organisatieontwikkeling in gedachten nemen, die nu speelt. Of -als je niet betrokken bent bij een actuele verandering-, kies dan een voorbeeld uit het verleden. Denk eens aan de mensen met wie je werkt. Probeer je op basis daarvan te verplaatsen: wie zal de veranderingen snel omarmen? Waarom?

En wie juist niet? Waarom? Je kunt de templates van de ‘voorloper’ en ‘achterblijver’ gebruiken om je een beeld te vormen.

Wat zijn je inzichten na deze invuloefening? Wat kun jij doen om bij te dragen aan een innovatief klimaat?
Vul dit in in je werkboek, of nog leuker: bespreek het met je collega’s, of met de andere deelnemers in de LinkedIngroep.

PRAAT MEE!

We vinden het leuk als je jouw smeuïge anekdotes, ervaringen, inzichten uit de opdrachten of knutselwerkjes deelt in de Creatief in je Werk Community op Facebook. Onder de actieve deelnemers worden 5 boekenpakketten verloot met inspirerend leesvoer voor creatieve koplopers.

Nu al zin in meer?

Als jij een organisatievernieuwer (in de dop) bent, loop je vaak tegen oude structuren aan. De wereld is lang niet altijd klaar voor jouw ideeën en inzichten. Daarom is het belangrijk dat je je laat voeden. Hoe kun je creatief zijn in niet creatieve beroepen? Hoe kun je oude patronen ombuigen? Wat doe je om mensen mee te krijgen? Welke tools en technieken kun je inzetten als je op een andere manier aan een vraagstuk wilt werken?

We’ve got your back. Op 11 november 2022 organiseren we Chaos in de Orde, hét werkfestival voor organisatievernieuwers. Daar moet je echt bij zijn als je creatieve koploper wilt zijn in jouw werkveld. Afgelopen jaar brachten we maar liefst 400 mensen samen voor een alles behalve standaard congres. Geen muffe bedoening, saaie powerpoints of workshops die stiekem gewoon ‘informatie uitstorten over je publiek’ zijn. Wél: een wervend werkfestival met interactieve masterclasses, workshops, entertainment en een inspirerende omgeving.

Als jij vóór 1 oktober 2022 je ticket scoort krijg jij -als deelnemer aan Outside the Box- maar liefst 100 euro korting op de reguliere ticketprijs. Je werkgever investeert dan geen 595 maar 495. Zo maken we het extra laagdrempelig om toestemming te vragen aan je leidinggevende en deel uit te maken van de tofste creatieve beweging in Nederland. Maar… dit was nog niet het enige!

Je krijgt ook nog eens een hele toffe BONUS. Namelijk: Onbeperkt toegang tot onze online training zakelijk tekenen (t.w.v. €499 ex BTW). Hierin leer je hoe je tekeningen op een waardevolle manier inzet om ideeën te verkennen én over te brengen. Dit aanbod komt na 1 oktober niet meer terug.

Wil je meer weten over Chaos in de Orde? Kijk dan op https://www.chaosindeorde.nl/outsidetheboxaanbod/

Jij kunt je speciale ‘Out of the Box ticket’, met die superwaardevolle bonuscursus t.w.v. €499 alleen bestellen via deze speciale knop:

Je wordt onderdeel van een Bruisende, Bliksemse Movement